Hoge afkoopsommen in Catharina Ziekenhuis (foto: Omroep Brabant)

UTRECHT – Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven betaalde Lenny Berkers bijna een kwart miljoen euro voor haar vertrek in februari vorig jaar. Dat blijkt uit de ranglijst over goudgerande vertrekpremies die woensdag verschijnt in het artsenvakblad Medisch Contact.

Volgens Omroep Brabant verliet Berkers het ziekenhuis halverwege februari 2011, naar verluidt omdat zij niet goed lag bij de medische staf. De doorbetaling van haar salaris tot september kostte het ziekenhuis 130.000 euro. Daarnaast kreeg Berkers een ontslagvergoeding van 113.000 euro. Samen komt de gouden handdruk daarmee op 243.000 euro.

Dertien afkoopsommen
Uit de inventarisatie van het artsenvakblad blijkt dat minstens dertien vertrokken bestuurders van ziekenhuizen vorig jaar een afkoopsom ontvingen. Samen kregen zij 3,3 miljoen euro. De hoogste vertrekpremie – bijna vier ton – werd betaald door de Gelre Ziekenhuizen aan voormalig bestuurder Maarten Imkamp.

Vier bedragen komen uit boven de norm van maximaal één jaarsalaris, die geldt in de beloningscode die de NVZD, de vereniging van directeuren van instellingen in de gezondheidszorg, sinds 2009 hanteert. Lenny Berkers staat op de vierde plaats in de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *