Apex Aurilliuz

TILBURG – De Tilburgse rapper Apex Aurilliuz timmert behoorlijk aan de weg. Samen met Lennart Östlund werkt hij aan een rapversie van ‘There’s Something Going On’ van ABBA-zangeres Frida. Östlund werd vooral bekend als producer van een aantal ABBA-albums.

Apex Aurilliuz is hard op weg om een internationaal bekende artiest te worden. Zo werkte hij in Amerika samen met Kurt ‘KC’ Clayton, die een Grammy-nominatie op zijn naam heeft staan. “Ik heb het geluk gehad dat ik in contact ben gekomen met Lennart Östlund”, vertelt hij tegen Omroep Brabant. Ik vertelde hem dat ik het nummer van Frida zo goed vond. Ik liep al een tijdje met een idee rond om het nummer van een rapsausje te voorzien.”

Hiphop-draai
Het originele nummer stamt uit de jaren tachtig en is mede geproduceerd door Phill Collins. De rapper zal het originele refrein en melodie behouden. “Ik heb er uiteraard mijn eigen hiphop-draai aan gegeven.” Apex voert nu ook onderhandelingen om een videoclip van het nummer te maken.

Amerika
Apex Aurilliuz heeft vier jaar in Amerika doorgebracht. Aan de andere kant van de oceaan deed hij veel ervaring op. Zijn sound is dan ook als Amerikaans te omschrijven. “Zowel Nederland als Amerika spelen een grote rol in mijn leven. Ze hebben beide bijgedragen aan de vorming van de persoon die ik nu ben.”

Release
Eind maart brengt de hiphopartiest zijn eerste album uit, genaamd ‘First Contact’. Een goede naam volgens de artiest omdat dit het eerste contact is wat we in Nederland met hem hebben. “Een eerste contact waar er meerder van zullen volgen”, sluit hij af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *