Eindexamens

Foto: Youssef Zerrouk

DEN HAAG – Voor veel middelbare scholieren viel woensmiddag een zware last van de schouders. De reguliere eindexamens zitten erop. Op het Lyceum Ypenburg in Den Haag wogen, zoals gebruikelijk, de laatste loodjes het zwaarst.

Op het programma stond natuurkunde voor havo-leerlingen en scheikunde voor vwo-scholieren. En dat zijn niet de minste vakken. Daar is de afgelopen dagen natuurlijk hard voor geleerd.  ‘Ik denk dat ik mij maximaal heb voorbereid’, laat een jongen vol goede moed weten. Een andere is niet zo zeker van zijn zaak. ‘Ik heb maar een dag geleerd.’

Maar toch…voor de laatste keer nog even concentreren en ervoor gaan. Nog even doorbijten en dan mogen de scholieren genieten van een welverdiende vakantie. ‘Ik ga zo lekker op vakantie naar Cherso’, laat een opgeluchte scholier na afloop weten. Zijn klasgenoot heeft heel andere plannen. ‘Ik ga zo naar huis en slapen. Ik heb de hele nacht doorgeleerd.’

Vreemde talen
Voor het Lyceum Ypenburg zit het er dus op, maar dat geldt niet voor iedereen. Morgen moeten enkele havo en vwo scholieren nog aan de bak met Fries, Spaans, Russisch, Turks en Arabisch.

Dit bericht verscheen eerder op de website van Omroep West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *