Zyra Weiss (foto: Omroep Brabant)

NUENEN – De 25-jarige Nuenense Zyra Weiss is woensdagmiddag door een schietpartij in het Belgische Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas om het leven gekomen. Zij en haar man, Nikki Lafertin, lagen dood in een woning in de Belgische gemeente. Dat staat op de website van Omroep Brabant.

Ze waren net vier dagen getrouwd. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend.

Mogelijk dubbele moord
De Gazet van Antwerpen meldt dat er nog moet worden uitgezocht of het om een dubbele moord gaat of om een moord en zelfmoord. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van het overlijden. “Momenteel worden alle hypothesen, zoals moord-zelfmoord en dubbele moord, verder onderzocht”, zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers tegen de Gazet.

De vrouw werkte sinds 2009 via de sociale werkvoorziening bij de gemeente Nuenen. Ze deed bijvoorbeeld de post en de koffie en hielp bij ontvangsten en trouwerijen. Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft zijn personeel donderdagochtend geïnformeerd.

Zeer gewaardeerd
Volgens burgemeester Houben was de medewerkster zeer gewaardeerd. “Ze was een schoolvoorbeeld van hoe iemand uit de Sinti-gemeenschap positief kan integreren op de arbeidsmarkt.” Volgens Houben is de gemeente in shock. De burgemeester gaf aan dat niets erop wees dat Zyra met onheil in aanraking zou komen.

Nikki Lafertin was zoon van een autohandelaar. De woning is van de ouders van de jongeman. Zijn vader is getrouwd met een vrouw uit een Nederlandse Roma-clan, melden Vlaamse media.

Sinti-gemeenschap geschokt
De Sinti-gemeenschap is aangeslagen door het drama. “Het nieuws is bij ons ingeslagen als een bom”, aldus woordvoerster Lalla Weiss. De gemeenschap is heel erg hecht en laat verder weinig los.

Het nieuws verspreidde zich snel onder de woonwagencentra in Best, Nuenen en Gerwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *