Foto: tilburg.com

TILBURG – Ondanks de recessie waar Nederland in verkeert, komen bezoekers massaal genieten van smakelijke hoogstandjes op Tilburg Culinair. Met ruim achttienduizend bezoekers over het hele weekend is de eenentwintigste editie een succes te noemen. Maartje Mutsaers (bestuurslid en hoofd public relations) kijkt terug op een geslaagd evenement.

Je mag van een succes spreken maar wat maakt Tilburg Culinair zo bijzonder?
“Ik denk dat dit evenement zo bijzonder is omdat we elk jaar proberen te vernieuwen. Niet alleen in de gerechten maar ook in de doelgroep die we aan proberen te spreken. We hebben geprobeerd om dit jaar een wat jongere en bredere doelgroep binnen te krijgen. Mensen tussen de dertig en veertig jaar oud zijn dit jaar oververtegenwoordigd.”

De doelgroep bestaat van oudsher uit mensen die niet op geld hoeven te letten. Hoe hebben jullie geprobeerd een breder publiek aan te spreken?
“We doen veel aan promotie in regionale media. De T (gratis Tilburgs magazine) is hier een goed voorbeeld van omdat dit blad door alle lagen van de bevolking wordt gelezen. Daarnaast hingen door de hele stad posters met een jonge en frisse uitstraling.”

Is de verandering van doelgroep van invloed geweest op het uitgavenpatroon van bezoekers?
“Nee, ik denk het niet. Mensen die naar ons evenement komen, willen hier ook echt zijn en zijn ook bereid om daar geld aan uit te geven. Sommige mensen sparen ook echt om hier een leuke tijd te beleven. Van een recessie hebben wij dan ook helemaal geen last en dat was voorgaande jaren ook niet het geval.”

Er is dus een goede omzet behaald.
“Dat kun je rustig zeggen ja. Ik kan uiteraard geen bedragen noemen. Maar ik kan wel zeggen dat er alleen al op zaterdag vijftienhonderd liter bier en achttienhonderd flessen huiswijn zijn verkocht. Op een bezoekersaantal van vijfendertighonderd, denk ik dat we van een succes mogen spreken. Uiteraard komt daar de verkoop van gerechten en andere dranken nog bij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *