Foto: Youssef Zerrouk

Foto: Youssef Zerrouk

GELDROP – Gemeentelijke documenten van de burgerlijke stand van de gemeente Geldrop-Mierlo zijn gevonden in een bureaulade in een kringloopwinkel in Geldrop. Kopieën van legitimatiebewijzen, erkenningen van kinderen, adoptiepapieren en burgerservicenummers; het lag allemaal voor het grijpen.

Honderden gevoelige documenten met privé-informatie trof Sien uit Geldrop aan tijdens haar snuffeltocht in kringloopwinkel Het Goed. Toen ze doorhad om wat voor papieren het ging, nam ze de stapel mee naar huis. “Ik vond het zo privégevoelig dat ik dacht dit moet terug naar de gemeente, maar niet zonder meer. Dit moet echt aangekaart worden.”

‘Door tijdgebrek niet gecontroleerd’
De gemeente Geldrop-Mierlo gaf het ladekastje aan de kringloopwinkel. Vanwege een verbouwing werd oud kantoormeubilair weggedaan. Hans van den Born is filiaalhouder van de kringloopwinkel. Volgens hem was het een dusdanig grote partij dat er door tijdgebrek niet gecontroleerd is of alle lades leeg waren.

“Het komt gelukkig niet vaak voor dat er nog documenten in meubilair ligt. Maar als dat zo is laten we het de betrokken partijen altijd zo snel mogelijk weten. En in overleg brengen we het dan terug of zorgen we ervoor dat het vernietigd wordt.”

‘Dit hadden ook mijn spullen kunnen zijn’
Voor Sien is het in ieder geval duidelijk wat de gemeente hiermee moet doen. Zij wil graag dat de papieren op een goede manier worden opgeruimd. “Ik hoop dat hier in de toekomst zorgvuldiger mee omgegeaan wordt. Dit hadden ook mijn spullen kunnen zijn, die iemand anders inziet en dat wil ik niet.”

Een woordvoerster van de gemeente betreurt de zaak en zegt dat deze fout nooit gemaakt had mogen worden. “We hopen dat de papieren zo snel mogelijk bij ons terug komen.”

Dit bericht verscheen eerder op de website van Omroep Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *