Stefano Steenbakkers (foto: YouTube)

PUERTO RICO – De 17-jarige Stefano Steenbakkers, zoon van de Vughtse zakenman Eric Steenbakkers, is zondag op het eiland Puerto Rico in zijn auto neergeschoten. Hij overleed woensdag in het ziekenhuis. Dat meldde het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het slachtoffer woonde al acht jaar op het Caribische eiland. Hij zou komende week terug naar Nederland komen om bij zijn vader in te trekken. Hij was van plan om te gaan studeren.

Geschoten na achtervolging
De jongen werd zondagavond achtervolgd nadat hij terugkwam van een verjaardagsfeest. De daders hadden het voorzien op zijn gloednieuwe witte Lexus. Een familievriend zegt tegen de Telegraaf dat de daders naast hem kwamen rijden en één schot, recht in zijn hoofd losten.

De politie van Puerto Rico werkt samen met de Amerikaanse FBI om de zaak op te lossen.

Doodstraf
De 23-jarige Alexis Amador Huggins werd gearresteerd, meldt Primerahora op zijn website. Televisiestation Wapa heeft beelden. Het is nog niet duidelijk of hij alleen handelde. Hij kan mogelijk de doodstraf krijgen. De verdachte zegt samen op pad te zijn geweest met een man met de bijnaam ‘Minor’. Die laatste zou geschoten hebben volgens Huggins.

Volgens de advocaat van Huggins komt de verdachte uit Florida en zou hij er goed aan doen een tweede advocaat uit die Amerikaanse staat aan te nemen. Zo zou hij meer kans hebben om onder de doodstraf uit te komen.

Vader
Vader Eric Steenbakkers reisde maandag af naar het eiland. De zakenman is eigenaar van het bedrijf Zanten Technical Supply & Service Group. Het is een groothandel in technische hulpmiddelen, machines en gereedschap.

(Geschreven voor Omroep Brabant.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *