Joost van Puijenbroek - Foto: Omroep Brabant

De Tilburgse fractie van de partij TROTS heeft zich zwaar misdragen in Stadscafé Meesters in Tilburg. Volgens eigenaar Arie Moret namen de partijleden een koelbox vol drank mee op het terras. Ze gedroegen zich neerbuigend naar het personeel en waren andere gasten luidruchtig tot last. Het werd fysiek bedreigend en er werd gescholden.

Tilburgse politieke partijen komen geregeld op dinsdagavond een borrel drinken in het café aan de Monumentstraat. “Toen we rond elf uur de laatste ronde aangaven, werd de sfeer grimmig”, volgens Moret. “De partijleden hadden duidelijk iets te vieren en waren zichtbaar dronken.”

Fractievoorzitter
Volgens fractievoorzitter Joost van Puijenbroek valt het allemaal wel mee. “We hadden inderdaad onze eigen drank meegenomen, maar we wilden heus wel ‘kurkgeld’ betalen”. Dat is geld om de fles open te trekken. “We wilden collega’s van een andere fractie een glaasje champagne aanbieden”, zei Van Puijenbroek tegen Omroep Brabant.

Hij gaf toe dat het achteraf ‘niet heel slim’ was om drank mee te nemen. “Die fles hadden we nog over omdat we vierden dat we een nieuwe politieke partij hebben gevormd.”

“Dat ze  hun eigen drank bij zich hadden is niet goed te praten, maar dat was niet het ergste”, zegt een aangeslagen Moret. “Ze kwamen verhaal halen waarom ze geen drank meer kregen na de laatste ronde en daarbij reageerden ze heel neerbuigend naar mij en het personeel. Het werd op een gegeven moment zelfs fysiek bedreigend.”

Scheldpartij
Naast fysieke ‘bedreigingen’ zijn er ook harde scheldwoorden gevallen als ‘eikel’ en ‘klootzak’. Van Puijenbroek was daar naar eigen zeggen zelf niet bij dus hij weet er het fijne niet van. Hij ging echter wel verhaal halen omdat een ander TROTS-lid zou zijn uitgescholden toen hij vroeg waarom de laatste ronde een uur eerder was dan normaal. “De eigenaar wilde daarover ‘absoluut niet in discussie’, ja dan houdt het op een gegeven moment voor mij op.”

“Ik wil best met de eigenaar in gesprek om rustig tot een oplossing te komen, want volgens mij wordt het totaal uit zijn verband gerukt en van een grimmige sfeer was al helemaal geen sprake”, sloot Van Puijenbroek af.

“Van mij hoeven die gasten met hun gênante gedrag niet meer terug te komen”, zegt Moret. “Dat zijn dan volksvertegenwoordigers, ik vind het schandalig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *