Een voorproefje van hoe het eruit komt te zien (foto: Erik Luyten/Incubate)

TILBURG – De organisatie van Incubate zat dit weekend met hun handen in het haar. Voor het kunstproject InsideOut werden er ruim 1200 posters verwacht vanuit New York. Op deze posters staan moeders afgebeeld die de komende tijd het straatbeeld van Tilburg domineren. Helaas is tweederde van de posters nog niet aangekomen. Deze zwerven waarschijnlijk rond bij de douane op Schiphol.

De posters voor het kunstproject zouden op 1 september al in Tilburg moeten zijn. Van de vijf pakketten zijn er slechts twee aangekomen uit New York. De afbeeldingen kwamen uit de Amerikaanse stad omdat daar de kunstenaar woont die ze gemaakt heeft.

Probleem tussen landsgrenzen
Woordvoerder Tim van Akkerveeken van InsideOut is niet te spreken over de gang van zaken. “Volgens mij zien ze bij de douane het belang van de pakketten niet in.” Hij heeft contact gezocht met zowel het Amerikaanse postbedrijf als met PostNL.

Beide partijen zeggen niets te kunnen doen omdat de pakketten officieel in geen van beide landen aanwezig zijn. “En als het tussen de landsgrenzen ligt, is het volgens mij een  verantwoordelijkheid van de douane”, zo zegt hij tegen Omroep Brabant.

Noodoplossing
De organisatie heeft een Nederlandse drukker gevonden die het hele weekend is bezig geweest om 700 posters af te krijgen. “We zijn blij dat we een noodoplossing hebben kunnen vinden, maar helaas zijn deze posters niet van de gewenste grootte en kwaliteit. We hopen dat het publiek begrip kan opbrengen voor de situatie.”

Een groep van twintig tot dertig man gaat zondag de hele nacht op pad om alsnog op tijd alle posters te plakken. “We gaan er met man en macht voor om Incubate succesvol te laten starten. Zodra de originele posters binnen zijn, gaan we de oude gelijk vervangen.” Van Akkerveen hoopt dat dat maandag of dinsdag al kan gebeuren.

Kosten
Hoe het kostenprobleem opgelost gaat worden, kon hij nog niet vertellen. “Dat het vervelend is, is wel duidelijk want er is nu twee keer zoveel werk en dubbele kosten. Maar onze prioriteit ligt nu bij een goede start van het festival”, zo sluit een teleurgestelde Van Akkerveen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *