Radj Anand

TILBURG – De Poolse verdachte van de taximoord in Tilburg was specifiek op zoek naar een donker persoon om te vermoorden. Dit kwam zondagavond aan het licht in het televisieprogramma Brandpunt. Er werd gekeken naar mogelijke motieven voor de moord.

Het onderzoek leidde naar een plattelandsdorpje in Polen waar een van de verdachten, Adrian B., vandaan komt.

B. vertrok in 2010 zonder iets te zeggen naar Nederland. Hier raakte hij op het criminele pad en verslaafd aan drank en drugs. Vrienden van B., uit Polen, omschrijven hem als iemand met een moeilijke jeugd. Zijn moeder was alcoholverslaafd en hij had geen contact meer met zijn vader. Drie jaar geleden overleed zijn moeder.

Opscheppen over racistische moord
Na zijn daad vluchtte hij naar zijn geboorteplaats, bij Warschau. Daar werd hij voor een eerder vergrijp door de politie aangehouden. Hij begon op te scheppen over zijn moord in Tilburg. De Poolse politie speelde dit door aan Interpol, die een undercoveragent op B. afstuurde.

De verdachte liet aan deze agent weten dat het niet om een uit de hand gelopen overval ging. Hij zei dat hij wilde weten hoe het was om een mens te doden. Hij ging speciaal op zoek naar ‘die zwarte’.

‘Ik hoop spijt te horen’
“Ik mag hopen dat het voor hem heel snel is gegaan en dat hij geen pijn heeft gehad. Ik geloof dat hij niet eens de kans heeft gehad om zich te verdedigen. Naar aanleiding van de rapporten weet ik dat het niet makkelijk is geweest voor hem. Ik hoop spijt van de daders te horen. Dat het niet helemaal koelbloedig is gebeurd”, aldus de zus van het slachtoffer.

Bij de Tilburgse taximoord, die in 2010 plaatsvond, kwam de 37-jarige Tilburgse taxichauffeur Radji Anand om het leven. Hij werd in Kaatsheuvel doorzeefd met zeven kogels in buik en borst.

De zaak wordt donderdag inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *