Tess Van der Zwet (foto: Youssef Zerrouk)

DEN HAAG – De Haagse Tess van der Zwet staat op 10 juni met haar chansonband op de bühne van TivoliVredenburg in Utrecht. Zij wil het typische Franse levenslied weer op de kaart zetten. Dat heeft alles te maken met de Tour de France die deze zomer in Utrecht van start gaat en ook onze regio aandoet.

De Franse chanson is een muziekstijl die niet bij iedereen even populair is. Maar als het aan de band ‘Tess et les Moutons Magnifiques’ ligt, komt daar snel verandering in.

‘Er zit iets in het Frans. Iets wat nostalgie en melancholie bij ons omhoog brengt’, vertelt een enthousiaste Tess van der Zwet. ‘Het doet iets met ons en dat zit in de taal. Er zit iets in die taal dat het zo mooi maakt.’

Opleving rond de Tour
Het is dan misschien niet het meest populaire genre. Maar een keer per jaar, zo rond het begin van de Tour de France,  krijgt de muziek wel een opleving. ‘We hopen dat we in die periode de populariteit van de chansons weer aan kunnen zwengelen’, zegt Van der Zwet.

En dat aanzwengelen gebeurt dus als de band in Utrecht staat. Verschillende artiesten brengen dan een ode aan deze typisch Franse muziekstijl.

Dit bericht verscheen eerder op de website van Omroep West.

1 reactie

  1. Beantwoorden Han Messie

    Laat Tess Merlot maar rustig doorgaan, wel vol vuur, met haar Franse liederen. Dat zal in Nederland de liefde voor de Franse zang-stijl ook des te meer doen opbloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *